Wie ben ik?

Mijn naam is Marjolein. Samen met vriend Rob, kater Ziggy en Shiba’s  Kimiko  en Ōji woon ik in het prachtige Zuid-Limburg.

Ik ben eigenaar van een kleine, maar zeer fijne webshop en daarnaast werkzaam in de cultuursector. Deze twee uitdagingen zijn perfect te combineren met mijn liefde voor onze eigen viervoeters:)

Ook ben ik actief voor Shiba Rescue. De organisatie van Tamara Mouthaan die zich inzet bij de herplaatsing van de Japanse rassen vanuit een huissituatie of asiel. Op dit moment beheer ik samen met Tamara de facebookpagina van Shiba Rescue en houd ik in de gaten in welke asiels honden verblijven die wij kunnen helpen.

Toen ik de Shiba Inu als ras leerde kennen, een jaar of 5 geleden, was ik direct verkocht. Kennissen hebben 2 prachtige shiba’s en zowel qua uiterlijk als karakter spreken ze me enorm aan. In december 2012 hebben wij Kimiko geadopteerd toen ze 7 jaar oud was. Ze geniet een heerlijk pre-pensioen bij ons thuis sindsdien. Kimi was ook de inspratie voor het starten van deze website. Ik vond destijds veel informatie via de websites van de Nederlandse rasverenigingen, maar miste zelf een goede en onafhankelijke website die mensen informeert over het ras en daarbij ook de nodige leuke berichtjes en nieuwtjes deelt.

In februari 2017 kwam er een tweede Shiba bij. Reutje Ōji. Deze vent is geboren bij een verantwoordelijke Stamboomfokker die is aangesloten bij rasverenging Nippon Inu.

Naast deze informatieve website, maakte ik een jaar geleden de keus om mijn droom na te jagen en een eigen bedrijfje te beginnen voor liefhebbers van de Japanse rassen. In mijn webshop Shibattitude verkoop ik unieke en vaak handgemaakte producten met deze geliefde rassen in de hoofdrol. En eind 2017 kwam er nog een droom uit, toen het boek “De Shiba” van de band rolde bij de drukker. Een boek waar ik meer dan een jaar aan geschreven heb samen met vriendin en Shiba fokker Irma Jansen.

Onbewust is het ras meer en meer onderdeel gaan uitmaken van mijn leven. Er zijn vrienden en kennissen bijgekomen met Shiba’s, ik zet me in voor Shiba Rescue en sinds een paar maanden is deze blog actief.

Live, breathe, shiba!

Ik wens je veel leesplezier toe!

 

4 Comments on “Wie ben ik?”

 1. Hallo Marjolein, ik kwam per stom toeval je website tegen naar aanleiding van je artikel over koeling van honden en ben verder gaan lezen, wat leuk! Ik heb zelf een Berner Sennen hond en heb weer allerlei nieuwe dingen geleerd dank zij jouw posts, bedankt! Met hartelijke groet uit Midden Limburg ( 🙂 ) Suzanne en Lilly

  1. Hoi Suzanne en Lilly
   Wat leuk dat je verder bent gaan lezen! Je vindt vast genoeg informatie die ook op Lilly van toepassing kan zijn:)
   (heeele) warme groet uit Zuid Limburg! hihi

 2. Hoi marjolein
  Wij hebben ook een shiba en hebben destijds voor aanschaf de rasbeschrijving etc gelezen maar onze chiro shibareu heeft ander gedrag als beschreven staat en t hoort bij hem vanaf dat we m bij zijn moeder vandaan meenamen dus t hoort echt bij hem maar ik ben nieuwsgierig of dit echt shiba gedrag is of bij t karakter van onze shiba alleen hoort 😉
  Hij gromt echt hard als we m aaien maar bedoelt er niks gemeens mee maar zo klinkt t natuurlijk voor veel mensen wel . Hij gromt ook naar andere honden maar kwispelt er bv bij of is met hun aan t spelen . Hij deed t zelfs toen we m ophaalden tegen mamahond en broertjeshond want dit nest had alleen twee reutjes pups . Ben benieuwd 🙂
  Groetjes lucynda

  1. Hoi Lucynda.
   Kwispelen is niet altijd een positief teken. Dit kan ook een teken van spanning en dominantie zijn t.o.v. andere honden.
   Als je het leuk vindt, kun je je aanmelden voor de besloten facebookgroep van Shibalog. Hier kom je heel veel andere shibabaasjes tegen en kun je eens kijken in hoeverre het gedrag van Chiro overeenkomt met dat van andere Shiba’s. Ikzelf herken het wel en zie hierin JUIST de karaktertrekken van de shiba terug.
   Tot ziens op facebook? De groep is hier te vinden:
   https://www.facebook.com/groups/689419427816856/
   Liefs!
   Marjolein

Comments are closed.