Musthaves voor je hond: Handige gadgets

Gadgets…life hacks…noem het hoe je het wil noemen πŸ™‚ Gisteren vertelde ik je welke spullen er niet in huis mogen ontbreken als het gaat om de verzorging van je hond. Vandaag is het de beurt aan de gadgets. Welke producten zijn zo slim en handig, maken je leven zo makkelijk, dat ze onmisbaar zijn in elk hondenhuis?

Drinkbak voor onderweg

Je hebt een shiba of niet…Kimi weigert water rechtstreeks uit de fles of uit onze handen te drinken, dus we hebben altijd een drinkbakje bij ons als we onderweg zijn of een flinke wandeling maken. Je hebt ze in alle vormen en materialen. Zelf vind ik de flesjes waar een bakje aan vast zit niet heel handig. Ze lekken nogal gauw. Daarom hebben we altijd een klein waterflesje bij ons en een apart bakje. Een paar voorbeelden:

 

 

Β Tas voor drinkfles

Gadgets voor honden

Ik vind het zelf altijd een beetje onhandig als ik wil gaan wandelen in de zomer…Ik moet vanalles meenemen. Water…drinkbak…sleutels…portemonnee…En ik heb er lang niet altijd zin in om een hele rugzak mee te sjouwen. Met een tasje dat je om kunt hangen voor je waterfles kom je dan al een heel eind! En doe mij dan ook meteen maar een leuk tasje! Je vindt ze vaak, inclusief fles, bij sportzaken. Aan de carabinerhaken waarmee de band is bevestigd, hang je het inklapbare drinkbakje en je sleutels πŸ™‚ Het flesje op de foto is verkrijgbaar bij Decathlon.

Tasje voor beloningen

Gadgets voor honden

Ik zeul er nog altijd mee rond. Boterhamzakjes met hierin belonings snoepjes voor Kimi. Hartstikke onpraktisch. Want ik krijg die knoop er nooit uit die ik er in legde. Ohja. En het zakje verdwijnt 9 van de 10 keer nog half vol in de prullenbak. De hoogste tijd om een zakje aan te schaffen om de snoepjes in mee te nemen. Ontzettend handig op de hondenschool en, omdat je ze meestal aan je riem kunt vastmaken, heb je gewoon allebei je handen vrij!

Ramenwisser

gadgets voor honden

Huh? Is ramen wassen echt het eerste waarmee je je moet bezighouden als je het hebt over gadgets voor honden? Niet direct nee. Maar als je ramen in je huis hebt, heb je naar alle waarschijnlijkheid ook een ramenwisser haha. En laat dit nu het ideale gereedschap zijn om je stoffen bank en laagpolige vloerkleed mee te ontharen. Pak een emmer water en een ramenwisser, doop de wisser in het water, zodat het rubber vochtig is en ga je bankstel te lijf! Door het vocht en rubber blijven de haren bij elkaar zitten. Zo zie je binnen no time weer wat de originele kleur van je bank is πŸ™‚

Nagelslijper

Gadgets voor honden

Hij staat nog altijd op mijn verlanglijstje. Omdat Kimi’s nagels zelden geknipt moeten worden, vergeet ik echter dat hij er op staat. De nagelslijper! Volgens mij hartstikke handig om het gehannes met een nagelschaartje en een zenuwachtige hond te voorkomen πŸ™‚

Autodeken en gordel

gadgets voor hondengadgets voor honden

In combinatie met een knusse geruite wollen deken, zit deze deken standaard in onze auto. Hij houdt best wel wat haar tegen en heeft uitsparingen voor de aansluiting met de veiligheidsgordel. Samen met een speciale riem en haar tuigje (verplicht als je je hond met een dergelijke gordel vervoert!) zit Kimi zo veilig achterin de auto. Als je de hoes ook aan de hoofdsteunen van de voorste stoelen maakt, kan je hond bovendien niet tussen de stoele in vallen als je eens hard moet remmen. Tip: Wij kochten hem voor een appel en een ei bij de Action. De gemiddelde dierenspeciaalzaak verkoopt hem natuurlijk ook.

Kledingroller

gadgets voor honden

DΓ© uitvinding van de (vorige) eeuw! Feestje? Moet je op sjiek voor je werk? Deze roller ligt altijd binnen handbereik! Omdat je telkens een velletje eraf kunt scheuren als het tezeer op een bontjas begint te lijken, is hij voor mij effectiever dan die ouderwetse kledingborstels met velours.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *