Een nieuwe uitdaging: Mijn Shiba Webshop

Als je een hondenras bezit die relatief weinig voorkomt in Nederland, stuit je algauw op een “luxe-probleem”;) Waar er voor labradors, herders en mopshondjes overal gestrooid wordt met leuke goodies en kado’s, muismatten en placemats, zijn die voor de Japanse hondenliefhebber iets moeilijker te vinden. In Nederland en zelfs Europa ontbrak het voor mij aan een mooie plek om Shiba-gerelateerde spulletjes te scoren. Dus…ik ga het durven…Mijn eigen Shiba Webshop.

Toen ik zeven maanden geleden werkeloos werd, begon er daarom iets in mijn hoofd te malen. De banen liggen niet bepaald voor het oprapen. Dus waarom begin ik niet voor mezelf? Muziekworkshops geven. Of grafisch ontwerp. Of…een Webshop!!! Radartjes begonnen te draaien. Kan ik de aanschaf van unieke Shiba-spullen laagdrempeliger maken voor de liefhebbers in Europa? Kan ik producten maken waarvan je hebberig wordt?

Zo lang ik me kan heugen ben ik al in de weer met allerlei creatieve uitspattingen. Van huis uit ben ik muzikant, iets wat ik van mijn vaders kant heb meegekregen. En van mijn moeders kant kreeg ik het knutselinzicht:) Met wisselend succes overigens;) Zo heb ik ooit een poging gedaan om te schilderen en tekenen. Maar een kwast of potlood hanteren behoren niet bepaald tot mijn beste kwaliteiten;) Ook vilten heb ik geprobeerd. En breien. Wederom niet voor mij weggelegd haha. Fotografie. Dat vind ik wel geweldig! En zelfs met de mobiele telefoon die ik heb (Nokia) maak ik foto’s waarvan ik soms zelf enorm verbaasd sta. En haken. Dat lukt dan ook weer wel heel aardig!

Shiba Inu Webshop
Twee gehaakte Shiba’s die ik maakte voor Shiba Rescue.
Ontwerp: Eelz Design

Toen ik een paar jaar geleden met Adobe Photoshop in aanraking kwam, omdat ik mijn foto’s mooi wilde afwerken, bleek dat ik op een digitaal tekenvel een stuk beter uit de voeten kan:) Zo begon een hobby waarin ik voor kennissen en vrienden logo’s ging ontwerpen. Ik ben zelfs begonnen aan Adobe Illustrator. Een programma waarin je vector-tekeningen maakt. Dat beheers ik nog niet volledig, maar het begint te komen:) Zie hier een tekening die ik vorig jaar maakte.

Shiba Inu Webshop

De combinatie van werkeloos zijn, Shiba-gekte en creativiteit zorgden ervoor dat ik uiteindelijk een hele stoere stap heb durven zetten de afgelopen week. Ik ben een webshop begonnen! Het begon allemaal met de Shibalog Kalender en verjaardagskaartjes die voor Shibalog zijn ontworpen. Binnen no-time had ik mijn mailbox vol met bestellingen. Hiervoor heeft mijn vriend (die een tikkie beter kan tekenen dan ik haha) een prachtig beeldmerk ontworpen dat door een kennisje omgezet is naar een digitale tekening. Super Shiba was geboren!

Shiba Inu Webshop

 

 

De Super Shiba is inmiddels het beeldmerk geworden voor wat ik sinds afgelopen week mijn webshop mag noemen. Welcome to Shibattitude

De naam had ik al vrij snel te pakken. “Shibattitude” is een populaire Hashtag op Instagram en tot mijn grote verbazing was de naam nog nergens geregistreerd als product of website. Super dus! En zo passend. Want hebben we niet allemaal een kleine 10-15kg aan “Attitude” in huis gehaald met die gekke krulstaarten?

Nu, wat onderscheidt Shibattitude van andere webshops? In mijn ogen is dit de passie voor het ras, die tot uiting komt in de ontwerpen en producten die we aanbieden. Ook de uitstraling van de producten en het kleurgebruik maken het in mijn ogen een unieke webshop. Ook belangrijk. Spreekt het shiba baasjes aan? Hoe vind ik de spullen zelf?

Shiba Inu Webshop

Eigelijk zijn er 2 “soorten” liefhebbers. De liefhebbers die van kleurrijke illustraties houden en de liefhebbers die van waarheidsgetrouwe beeltenissen houden van de Shiba. Ik richt mij in eerste instantie vooral op de eerste groep, omdat dat een stijl is waarmee ik mijzelf kan identificeren. Ik bied geen enkel product aan dat ik zelf niet mooi vind bijvoorbeeld. Alle spullen in de shop zou ik zelf ook dragen, gebruiken, op mijn auto plakken of aan mijn hond hangen hihi. Het zijn bovendien producten die allemaal door mijzelf zijn ontworpen. Of zelfs met de hand door mij gemaakt worden. Producten die deels gepersonaliseerd kunnen worden. En producten die met een personal touch jouw brievenbus bereiken. Een paar voorbeelden van producten:

 

Ik ben zo trots! En ik hoop van ganse harte dat jullie de spulletjes in de shop onweerstaanbaar zullen vinden hihi! Over een tijdje zal ik ook face-to-face de spulletjes aan je kunnen verkopen tijdens een leuk evenement deze zomer, maar daarover tegen die tijd meer!

Ik wens je heel veel winkelplezier mocht je besluiten je portemonnee te trekken:)

Tot ziens bij

www.shibattitude.com

www.facebook.com/shibattitude

www.instagram.com/shibattitude

www.twitter.com/shibattitude

info@shibattitude.com